Mleté řízky na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté řízky na česneku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 127,8mg |
Draslík | 387,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 74,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté řízky na česneku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso a vepřovou plec omyjeme a najemno umeleme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl a 3 lžíce vody. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi vytvarujeme 8 plochých řízků na navlhčeném prkénku a zvolna je opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.