Plněné vepřové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné vepřové závitky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 420 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g | Okurky nakládané |
0,7 g | Pepř černý mletý |
150 g | Salám jemný |
30 g | Slanina vepřová |
25 g | Sůl |
120 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová kýta |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 149,3mg |
Draslík | 342,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 117,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Salám jemný, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné vepřové závitky postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Tence je rozklepeme a mírně osolíme. |
2 | Do středu plátků naskládáme proužky slaniny, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, hranolky salámu a okurky nakrájené na nudličky. Náplň opepříme, maso zavineme a sepneme párátky nebo ovážeme nití. |
3 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na 2/3 tuku osmažíme do zlatavé barvy. Zalijeme vodou, do základu naskládáme závitky, mírně osolíme a opepříme. Za občasného přelévání šťávou dusíme téměř doměkka. |
4 | Závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme na závitky, které ve šťávě krátce podusíme. |
Super závitky, jsou to takové španělské ptáčky z vepřového masa. Místo kýty se dá použít i např. krkovička a plátky potřít hořčicí. Používám ale více masa než je uvedeno v receptu, na jednu porci cca 100 - 140 g. 75 g je hodně málo. Taktéž jsem použila o trochu více uzeniny a slaniny.