Jednoduché filety platýze - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduché filety platýze
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 42006 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
10 g | Kmín celý |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
20 g | Semínka slunečnicová loupaná |
2 špetka | Sůl |
Bramborová kaše | |
---|---|
0,5 kg | Brambory |
30 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Jednoduché filety platýze | |
1 ks | Citrony |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,5mg |
Vitamín E | 11,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 324,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kmín celý, Olej slunečnicový, Platýz - filety, Sůl, Brambory, Sůl, Voda pitná, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Semínka slunečnicová loupaná, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduché filety platýze postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je a ještě horké rozšťoucháme, vylijeme teplé mléko, přidáme máslo, podle chuti sůl, pepř, dobře rozmixujeme, odložíme na teplé místo a kaši udržujeme teplou. |
2 | Filety platýze nakrájíme na porce, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách s kmínem opečeme. |
3 | Upečené filety pokládáme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky, přidáme na talíř bramborovou kaši, čtvrtku citrónu na pokapání platýze a podáváme. |
Poznámka
Pečené platýzí filety podáváme teplé s čerstvou zeleninou, ozdobíme nasekaným koprem.