Uzený losos s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený losos s houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 42014 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
200 g | Lišky čerstvé |
500 g | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej dýňový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
1 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 881,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Losos - filety, Pomeranče, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej dýňový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený losos s houbami postup přípravy receptu:
1 | Filety umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, nakrájíme na porce a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. |
2 | Do jiné pánve dáme máslo, zahřejeme ho, přidáme nakrájenou šalotku, nakrájený česnek, nastrouhanou mrkev, lišky, zalijeme vymačkanou šťávou ze 3 ks pomerančů, tymián, podle vlastní chuti sůl, pepř a dusíme doměkka. |
3 | Filety pokládáme na talíře, přidáme lišky, plátek citrónu a podáváme. |
Poznámka
Lososa s houbami podáváme teplého, s nasekanou petrželkou kudrnkou.