Mahábaléšvarský meloun s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mahábaléšvarský meloun s třešněmi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42015 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
2 ks | Meloun cukrový |
200 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
400 g | Třešně |
200 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 246,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun cukrový, Smetana čerstvá ke šlehání, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mahábaléšvarský meloun s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Třešně vypeckujeme, smícháme s cukrem a svaříme v malém množství vody. Jakmile začne směs houstnout, třešně vyjmeme a sirup odložíme. |
2 | Z melounů odřízneme vršky, odstraníme zrníčka a z dužiny lžící vykrájíme kousky. |
3 | V melounech je smícháme s třešněmi a necháme vychladit v lednici. Poté dozdobíme zmrzlinou a ušlehanou smetanou a podáváme. |
Poznámka
čas přípravy je bez doby na vychlazení