Recept

Povidlový mřížkovaný koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42025
Kategorie: Koláče

Ingredience

75 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
180 g Máslo čerstvé
380 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vejce slepičí
Tvarohová náplň
150 g Cukr krupice
75 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
750 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Povidlová náplň
400 g Povidla švestková
4 polévková lžíce Slivovice

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 086kJ
9% Sacharidy 34 g
15% Tuky 11 g
6% Sodík 122 mg
12% Bílkoviny 7 g

Povidlový mřížkovaný koláč postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr, máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočinout do chladničky.

2

V misce smícháme tvaroh, cukr, žloutky, špetku soli, pomerančovou kůru, rozpuštěné máslo, pudinkový prášek, škrob. Z bílků ušleháme tuhý sníh a poté ho přimícháme do tvarohové směsi.

3

V další misce smícháme švestková povidla s troškou slivovice.

4

Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta oddělíme 2/3 a vyválíme z něj plát, který vložíme na plech. Pak těsto potřeme tvarohovou směsí a na ni opatrně natřeme povidlovou směs.

5

Ze zbytku těsta vyválíme dlouhé válečky a na těstě utvoříme z válečků mřížky. Plech vložíme do trouby a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.

6

Po upečení koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept