Recept

Valašské frgále s jablečnými povidly

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42028

Ingredience

40 g Cukr moučkový
0,5 kostka Droždí
120 ml Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Máslo jihočeské
60 g Máslo čerstvé
300 g Povidla jablková
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Drobenka
70 g Cukr krupice
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 471kJ
13% Sacharidy 48 g
21% Tuky 15 g
4% Sodík 85 mg
11% Bílkoviny 6 g

Valašské frgále s jablečnými povidly postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme polovinu mléka, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. V další míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme kvásek, zbytek mléka, mouku, špetku soli, vypracujeme těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo kynout.

2

V mísce smícháme hrubou mouku, máslo, cukr a vypracujeme pomocí prstů drobenku. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia.

3

Na dva plechy rozložíme pečící papír, těsto rozdělíme na dva díly a z každého dílu vyválíme na plechu kruh. Těsto důkladně potřeme jablečnými povidly a posypeme drobenkou. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme rum, promícháme a takto připravenou směsí pokapeme koláče. Pak vložíme koláče do trouby a pečeme asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept