Valašské frgále s jablečnými povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské frgále s jablečnými povidly
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42028 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
0,5 kostka | Droždí |
60 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Máslo jihočeské |
120 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka polohrubá |
300 g | Povidla jablková |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Drobenka | |
---|---|
70 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 78,7mg |
Draslík | 82,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 72,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo jihočeské, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Povidla jablková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašské frgále s jablečnými povidly postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme polovinu mléka, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. V další míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme kvásek, zbytek mléka, mouku, špetku soli, vypracujeme těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo kynout. |
2 | V mísce smícháme hrubou mouku, máslo, cukr a vypracujeme pomocí prstů drobenku. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. |
3 | Na dva plechy rozložíme pečící papír, těsto rozdělíme na dva díly a z každého dílu vyválíme na plechu kruh. Těsto důkladně potřeme jablečnými povidly a posypeme drobenkou. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme rum, promícháme a takto připravenou směsí pokapeme koláče. Pak vložíme koláče do trouby a pečeme asi 40 minut. |