Kynuté buchty se švestkovými povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté buchty se švestkovými povidly
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42031 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
20 g | Droždí |
60 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Povidlová náplň | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Povidla švestková |
2 polévková lžíce | Rum |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
Poleva | |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 24,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Pomerančová kůra, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Citronová šťáva, Rum, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková, Solamyl - bramborový škrob, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté buchty se švestkovými povidly postup přípravy receptu:
1 | Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vykynout. |
2 | V míse smícháme mouku, špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový cukr, cukr, vychladlé máslo, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. |
3 | V misce smícháme švestková povidla se škrobem, rumem a citronovou šťávou. |
4 | Na pomoučněném vále těsto vyválíme a rozdělíme na 24 čtverečků. Na každý čtvereček lžičkou naklademe švestková povidla a zabalíme. |
5 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené buchty. Pak plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. |
6 | V kastrůlku rozpustíme máslo s rumem. Upečené buchty vyjmeme z trouby, pokapeme směsí másla s rumem a posypeme moučkovým cukrem. |
Kynuté buchty mám ráda od dětství a určitě nejsem sama. I když je mou oblíbenou náplní spíš tvaroh, povidly nepohrdnu i z toho důvodu, že zase naopak víc chutnají manželovi, takže dělám buchty namíchané. Teď jsme použila švestková povidla – sice kupovaná, ale výtečná.