Recept

Kynuté buchty se švestkovými povidly

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 2 Kynuté buchty se švestkovými povidly 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42031
Kategorie: Buchty

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
20 g Droždí
60 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Povidlová náplň
2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Povidla švestková
2 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
Poleva
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 676kJ
7% Sacharidy 26 g
6% Tuky 5 g
2% Sodík 40 mg
6% Bílkoviny 3 g
Kynuté buchty se švestkovými povidly

Kynuté buchty se švestkovými povidly postup přípravy receptu:

1

Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vykynout.

2

V míse smícháme mouku, špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový cukr, cukr, vychladlé máslo, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

3

V misce smícháme švestková povidla se škrobem, rumem a citronovou šťávou.

4

Na pomoučněném vále těsto vyválíme a rozdělíme na 24 čtverečků. Na každý čtvereček lžičkou naklademe švestková povidla a zabalíme.

5

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené buchty. Pak plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.

6

V kastrůlku rozpustíme máslo s rumem. Upečené buchty vyjmeme z trouby, pokapeme směsí másla s rumem a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Kynuté buchty se švestkovými povidly
Kynuté buchty mám ráda od dětství a určitě nejsem sama. I když je mou oblíbenou náplní spíš tvaroh, povidly nepohrdnu i z toho důvodu, že zase naopak víc chutnají manželovi, takže dělám buchty namíchané. Teď jsme použila švestková povidla – sice kupovaná, ale výtečná. tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept