Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42033
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
30 g Máslo čerstvé
500 kg Okoun - filety
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
10 g Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
8 krajíc Veka
Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
3 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3475% Kalorie 68,571 kcal
Kilojoule 286 901kJ
170% Sacharidy 612 g
351% Tuky 263 g
11% Sodík 229 mg
28301% Bílkoviny 15,919 g

Okoun na pánvi postup přípravy receptu:

1

Chilli omáčka: Do uzavírací nádoby /sklenka s víčkem / dáme pomerančovou šťávu, med, olej, worcesterskou omáčku, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, sklenici zavíčkujeme, vše dobře rozkvedláme a necháme zatím ve sklenici.

2

Česnek oloupeme, prolisujeme, utřeme se solí, pepřem a natřeme na porce nakrájených filetů okouna, které naskládáme na olejem pokapaný plech. Na každý plátek okouna položíme kousek másla.

3

Připravené krajíce veky naskládáme k okounovi na plech, pokapeme je olejem, posypeme oreganem a naplněný plech vložíme do nahřáté trouby přibližně na 6-8 minut péct.

4

Upečené filety vyndáme z trouby a hned porcujeme na talíře, polijeme je chilli omáčkou, přidáme krajíce pečené veky a nosíme na stůl.

Poznámka

Okouna podáváme teplého, přidáme plátek citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept