Okoun na pánvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun na pánvi
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42033 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
500 kg | Okoun - filety |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
10 g | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
8 krajíc | Veka |
Chilli omáčka | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
3 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Omáčka pikantní worcesterová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 dl | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 595g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 73,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Sůl, Chilli paprička, Med včelí, Olej slunečnicový, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun - filety, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Veka, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun na pánvi postup přípravy receptu:
1 | Chilli omáčka: Do uzavírací nádoby /sklenka s víčkem / dáme pomerančovou šťávu, med, olej, worcesterskou omáčku, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, sklenici zavíčkujeme, vše dobře rozkvedláme a necháme zatím ve sklenici. |
2 | Česnek oloupeme, prolisujeme, utřeme se solí, pepřem a natřeme na porce nakrájených filetů okouna, které naskládáme na olejem pokapaný plech. Na každý plátek okouna položíme kousek másla. |
3 | Připravené krajíce veky naskládáme k okounovi na plech, pokapeme je olejem, posypeme oreganem a naplněný plech vložíme do nahřáté trouby přibližně na 6-8 minut péct. |
4 | Upečené filety vyndáme z trouby a hned porcujeme na talíře, polijeme je chilli omáčkou, přidáme krajíce pečené veky a nosíme na stůl. |
Poznámka
Okouna podáváme teplého, přidáme plátek citrónu.