Jednoduchý recept

Vepřové kotlety zapečené pod bramborovu kaší

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42039

Ingredience

800 g Brambory
200 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr Eidam cihla 40%
2 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 079kJ
8% Sacharidy 28 g
30% Tuky 23 g
25% Sodík 505 mg
80% Bílkoviny 45 g

Vepřové kotlety zapečené pod bramborovu kaší postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kotlety naklepeme a zprudka opečeme v pekáči na rozpáleném oleji po obou stranách. Potom je osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě.

2

Oloupanbé brambory nakrájíme na kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozšťoucháme. Vlijeme horké mléko a našleháme kaši. Do horké bramborové kaše vmícháme nastrouhaný sýr.

3

Na upečené kotlety navrstvíme kaši a pokrm ještě 20 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept