Vepřové kotlety zapečené pod bramborovu kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety zapečené pod bramborovu kaší
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 42039 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
200 ml | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřové kotlety |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 317,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety zapečené pod bramborovu kaší postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kotlety naklepeme a zprudka opečeme v pekáči na rozpáleném oleji po obou stranách. Potom je osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě. |
2 | Oloupanbé brambory nakrájíme na kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozšťoucháme. Vlijeme horké mléko a našleháme kaši. Do horké bramborové kaše vmícháme nastrouhaný sýr. |
3 | Na upečené kotlety navrstvíme kaši a pokrm ještě 20 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou. |