Preclíky bramborové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Preclíky bramborové
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42041 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
180 g | Brambory vařené |
100 g | Hera |
5 g | Kmín celý |
4 g | Kypřicí prášek do pečiva |
180 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Podravka |
5 g | Sůl |
25 g | Tuk |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 67,3mg |
Draslík | 306,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka pšeničná hladká, Podravka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Preclíky bramborové postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, podravku, prášek do pečiva, přidáme Heru, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na tenký plát, který nařežeme na proužky. Proužky těsta uválíme do válečků, které zatočíme do tvaru preclíků. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj preclíky, potřeme bílkem, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při vyšší teplotě asi 20 až 25 minut. |
2 | Preclíky necháme vychladnout a podáváme. |