Recept

Smetanové řezy s vlašskými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42042

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 kostka Droždí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Náplň
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
500 ml Mléko polotučné
125 ml Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 132kJ
17% Sacharidy 61 g
34% Tuky 25 g
5% Sodík 96 mg
20% Bílkoviny 11 g

Smetanové řezy s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Plech vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

2

Do mísy nasypeme mouku, uvnitř uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a přilijeme trošku vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme vejce, 50 g másla, 50 g cukru, zbytek mléka, špetku soli a vypracujeme těsto. Zakryjeme mísu utěrkou a necháme na teplém místě 20 minut kynout.

3

V kastrůlku smícháme zbytek másla, zbytek cukru, vanilkový cukr, nasekané vlašské ořechy a zahříváme, dokud cukr nezkaramelizuje. Přimícháme 2 lžíce mléka a sundáme ze sporáku.

4

Vykynuté těsto vyválíme a položíme na vymazaný plech. Těsto potřeme ořechovou směsí a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut.

5

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový pudink a uděláme pudink. Pak pudink necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha a pak přimícháme do zchladlého pudinku.

6

Upečený korpus rozdělíme na čtvrtiny a každou z nich podélně rozřízneme, natřeme pudinkovým krémem a zase spojíme.

7

Řezy necháme 30 minut odpočívat v chladničce a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept