Smetanové řezy s vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové řezy s vlašskými ořechy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42042 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 kostka | Droždí |
150 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
500 ml | Mléko polotučné |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 132,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 50,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanové řezy s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Plech vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, uvnitř uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a přilijeme trošku vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme vejce, 50 g másla, 50 g cukru, zbytek mléka, špetku soli a vypracujeme těsto. Zakryjeme mísu utěrkou a necháme na teplém místě 20 minut kynout. |
3 | V kastrůlku smícháme zbytek másla, zbytek cukru, vanilkový cukr, nasekané vlašské ořechy a zahříváme, dokud cukr nezkaramelizuje. Přimícháme 2 lžíce mléka a sundáme ze sporáku. |
4 | Vykynuté těsto vyválíme a položíme na vymazaný plech. Těsto potřeme ořechovou směsí a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut. |
5 | Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový pudink a uděláme pudink. Pak pudink necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha a pak přimícháme do zchladlého pudinku. |
6 | Upečený korpus rozdělíme na čtvrtiny a každou z nich podélně rozřízneme, natřeme pudinkovým krémem a zase spojíme. |
7 | Řezy necháme 30 minut odpočívat v chladničce a pak podáváme. |