Sýrové závitky s Lučinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové závitky s Lučinou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42044 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
12 ks | Rajčata Cherry |
12 ks | Ředkvička |
1,5 dl | Smetana čerstvá ke šlehání |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
180 g | Sýr Lučina - termizovaný |
100 g | Sýr tavený Madeland |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 410,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Pepř bílý, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rajčata Cherry, Smetana čerstvá ke šlehání, Sýr Ementál (Primátor), Sýr Lučina - termizovaný, Sýr tavený Madeland mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové závitky s Lučinou postup přípravy receptu:
1 | Sýr Lučinu, máslo, tavený sýr a smetanu dáme do mísy. Přidáme sůl s pepřem podle chuti, sýry vyšleháme do konzistence lehkého krému. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Omyjeme ředkvičky, cherry rajčata a ozdobně je nakrájíme. |
2 | Do sýrového krému přimícháme pažitku. Tenké plátky z tvrdého sýra naplníme krémem (1-2 lžíce na jeden plátek), stočíme je do závitků. Závitky poklademe na mísu nebo servírovací talířky, obložíme ředkvičkami, rajčaty a podáváme. |
Poznámka
Sýrové závitky zdobíme zeleninou podle chuti a sezóny.