Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42045

Ingredience

40 g Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
65 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Tvarohová náplň
100 g Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
1 ks Vejce slepičí
Krém
70 g Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 336kJ
7% Sacharidy 26 g
26% Tuky 20 g
10% Sodík 203 mg
18% Bílkoviny 10 g

Drážďanský koláč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

2

V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme mléko, vejce, mouku, kypřící prášek do pečiva. Hotové těsto nalijeme do dortové formy.

3

V kastrůlku přivedeme k varu mléko, cukr a vanilkový pudink. Necháme vychladnout.

4

V menší misce smícháme máslo, vejce, cukr, tvaroh a nakonec přimícháme polovinu pudinku. V další misce utřeme žloutky s cukrem a máslem do pěny, nakonec přimícháme zbytek vanilkového pudinku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháme do krému. Krém rozetřeme navrch dortu a uhladíme.

5

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut. Po 10 minutách pečení zakryjeme dortovou formu alobalem a pečeme zakrytý. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept