Drážďanský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drážďanský koláč
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42045 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
65 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 ks | Vejce slepičí |
Tvarohová náplň | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
500 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
1 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
70 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 164,1mg |
Draslík | 124,3mg |
Vláknina | 84,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drážďanský koláč postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. |
2 | V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme mléko, vejce, mouku, kypřící prášek do pečiva. Hotové těsto nalijeme do dortové formy. |
3 | V kastrůlku přivedeme k varu mléko, cukr a vanilkový pudink. Necháme vychladnout. |
4 | V menší misce smícháme máslo, vejce, cukr, tvaroh a nakonec přimícháme polovinu pudinku. V další misce utřeme žloutky s cukrem a máslem do pěny, nakonec přimícháme zbytek vanilkového pudinku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháme do krému. Krém rozetřeme navrch dortu a uhladíme. |
5 | Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut. Po 10 minutách pečení zakryjeme dortovou formu alobalem a pečeme zakrytý. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté servírujeme. |