Recept

Americký cheesecake se zakysanou smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42047

Ingredience

120 g Máslo čerstvé
250 g Sušenky BeBe kakaové
Náplň
250 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 kávová lžička Pomerančová šťáva
600 g Ricotta
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
200 ml Zakysaná smetana
Zdobení
2 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Limetková šťáva
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 655kJ
11% Sacharidy 41 g
29% Tuky 22 g
5% Sodík 105 mg
13% Bílkoviny 7 g

Americký cheesecake se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Na vále pomocí válečku rozdrtíme Bebe sušenky, smícháme je s rozpuštěným máslem a utvoříme celistvou hmotu.

2

Dortovou formu vymažeme máslem a sušenkovou hmotu rozprostřeme na dno formy. Hmotu upěchujeme. Dortovou formu vložíme do chladničky a necháme 30 minut odpočívat. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

3

V misce smícháme ricottu, zakysanou smetanu, cukr, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, vanilkový cukr, vejce a žloutek. Vymícháme hladkou hmotu, kterou nalijeme na sušenkový korpus. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout.

4

V misce smícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a limetkovou šťávou. Vychladlý koláč potřeme zakysanou smetanou a zdobíme nastrouhanou hořkou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept