Americký cheesecake se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Americký cheesecake se zakysanou smetanou
Americký cheesecake se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42047 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
120 g | Máslo čerstvé |
250 g | Sušenky BeBe kakaové |
Náplň | |
---|---|
250 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
2 kávová lžička | Pomerančová šťáva |
600 g | Ricotta |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Zdobení | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 113,1mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Cukr moučkový, Limetková šťáva, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sušenky BeBe kakaové, Cukr vanilka, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Americký cheesecake se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na vále pomocí válečku rozdrtíme Bebe sušenky, smícháme je s rozpuštěným máslem a utvoříme celistvou hmotu. |
2 | Dortovou formu vymažeme máslem a sušenkovou hmotu rozprostřeme na dno formy. Hmotu upěchujeme. Dortovou formu vložíme do chladničky a necháme 30 minut odpočívat. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. |
3 | V misce smícháme ricottu, zakysanou smetanu, cukr, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, vanilkový cukr, vejce a žloutek. Vymícháme hladkou hmotu, kterou nalijeme na sušenkový korpus. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout. |
4 | V misce smícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a limetkovou šťávou. Vychladlý koláč potřeme zakysanou smetanou a zdobíme nastrouhanou hořkou čokoládou. |