Jednoduchý recept

Tarhoňa s bramborami

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
2
1
Špatný recept
1 2 Tarhoňa s bramborami 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42051
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

200 g Brambory
1 ks Cibule
5 g Petržel kudrnka
200 g Slanina vepřová
9 g Sůl
250 g Tarhoňa
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
5% Sacharidy 16 g
32% Tuky 24 g
77% Sodík 2 g
15% Bílkoviny 9 g
Tarhoňa s bramborami
  • Tarhoňa s bramborami
  • 1
  • Tarhoňa s bramborami
  • 2
  • Vložit obrázek

Tarhoňa s bramborami postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou slaninu vyškvaříme, škvarky oddělíme a na tuku opečeme cibuli nasekanou nadrobno. Přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, chvíli opékáme, potom zalijeme horkou vodou, osolíme a zakryté pozvolna dusíme asi 10 minut, až jsou brambory poloměkké. Přidáme tarhoňu a společně dodusíme ještě 5 minut.

2

Hotový pokrm dochutíme, vmícháme nasekanou petrželku a podáváme posypané škvarečky ze slaniny.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Tarhoňa s bramborami
Tarhoňa se vaří jako ostatní těstoviny ve větším množství vody a následně se scedí. Vaří se 7 - 9 minut. Takže už z toho vyplývá, že jsem se s přípravou natrápila. Slaniny bohatě stačí poloviční množství, soli doporučuji dát dle potřeby, slanina je taky slaná. Tarhoňu jsem přidala do brambor dříve než po 10 minutách a dusila jsem ji ještě asi 8 minut a pak jsem ještě vše nechala v hrnci "dojít" . Musela jsem po částech dolévat docela dost vařící vody, v receptu je psáno málo. Jídlo jsem musela často opatrně promíchávat, tarhoňa byla slizká. Nevím, proč se mají v receptu opékat brambory, jaký to má smysl. Více už opakovat nebudu, pokud tohle jídlo, tak tarhoňu uvařit zvlášť, brambory taky a pak vše scmíchat dohromady. Jinak tuhle přípravu si dovedu představit třeba s kuskusem, ten by se nemusel ani vařit. Palec nahoru dát nemůžusorry
 
bruschetta
Tarhoňa s bramborami
Já bych spíš než brambory opekla tu tarhoňu, vždycky ji opékám před dušením, má mnohem lepší chuť.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
2
1
Špatný recept