Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42059 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 hrst | Kopr čerstvý |
300 g | Losos - filety |
120 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 445,2mg |
Draslík | 339,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Losos - filety, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. |
2 | Filety lososa omyjeme a osušíme. Lososa nakrájíme na menší obdélníčky. Kopr omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme. |
3 | Omyjeme citron, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Z ostrouhaného citronu vymačkáme 1 lžíci citronové šťávy. Pomocí metličky v hrnci rozmícháme žloutky, citronovou kůru a šťávu, přidáme bílé víno, cukr, sůl a pepř. Vše na mírném ohni vyšleháme v hustší krém. |
4 | Nakrájíme na kostky dobře vychlazené máslo, které postupně vmícháme do omáčky. Poté přimícháme kopr a pokud je potřeba, omáčku dochutíme. |
5 | Uvařené špagety scedíme, ale nenecháme okapat, vložíme je zpět do hrnce a opatrně vmícháme kousky lososa. Lososa se špagetami opatrně mícháme a prohříváme asi 3 minuty. Špagety upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou. |