Recept

Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42059
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
1 hrst Kopr čerstvý
300 g Losos - filety
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Špagety
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Víno bílé
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 806 kcal
Kilojoule 3 372kJ
23% Sacharidy 81 g
49% Tuky 37 g
7% Sodík 141 mg
57% Bílkoviny 32 g

Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.

2

Filety lososa omyjeme a osušíme. Lososa nakrájíme na menší obdélníčky. Kopr omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme.

3

Omyjeme citron, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Z ostrouhaného citronu vymačkáme 1 lžíci citronové šťávy. Pomocí metličky v hrnci rozmícháme žloutky, citronovou kůru a šťávu, přidáme bílé víno, cukr, sůl a pepř. Vše na mírném ohni vyšleháme v hustší krém.

4

Nakrájíme na kostky dobře vychlazené máslo, které postupně vmícháme do omáčky. Poté přimícháme kopr a pokud je potřeba, omáčku dochutíme.

5

Uvařené špagety scedíme, ale nenecháme okapat, vložíme je zpět do hrnce a opatrně vmícháme kousky lososa. Lososa se špagetami opatrně mícháme a prohříváme asi 3 minuty. Špagety upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept