Smetanová polévka s mladými kopřivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová polévka s mladými kopřivami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 42064 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín celý |
150 g | Kopřiva |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 ks | Petržel - nať |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 227,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Kmín celý, Kopřiva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř citronový, Petržel kudrnka, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová polévka s mladými kopřivami postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, přidáme lžičku soli, kmín a vaříme přibližně 15 minut. |
2 | Omyjeme mladé jarní kopřivy, otrháme lístky, pokrájíme je na nudličky. Omytou petrželku kudrnku drobně pokrájíme. V misce rozmixujeme smetanu s hladkou moukou. |
3 | Když je zelenina měkká, přidáme kopřivy, necháme je projít varem, přimícháme připravenou smetanu a krátce povaříme. |
4 | Polévku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a podáváme. |