Brynzové chlebíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzové chlebíčky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42067 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
20 g | Kmín celý |
8 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Brynza |
25 g | Tuk |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 409,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzové chlebíčky postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme brynzu, máslo, vejce, sůl, mletou papriku, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme středně silný plát, rozřežeme na čtverečky, pomažeme bílkem a posypeme kmínem. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj chlebíčky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 25 až 30 minut. |
2 | Chlebíčky necháme vychladnout a podáváme. |