Recept

Vanilkový rýžový koláč s višněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42074
Kategorie: Koláče

Ingredience

100 g Cukr moučkový
125 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
255 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
Náplň
3 polévková lžíce Cukr krupice
55 g Máslo čerstvé
1 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
325 g Rýže dlouhozrnná
2 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí
150 ml Víno bílé
150 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 871kJ
16% Sacharidy 56 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 43 mg
18% Bílkoviny 10 g

Vanilkový rýžový koláč s višněmi postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem.

2

Višně omyjeme, očistíme, vypeckujeme.

3

V míse utřeme máslo s moučkovým cukrem, solí, jedním vyškrabaným vanilkovým luskem, nastrouhanou pomerančovou kůrou, žloutky, mlékem. Vypracujeme tuhé těsto, utvoříme z něj váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Poté těsto vyválíme a vyložíme jím dortovou formu.

4

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Pak formu vyjmeme a teplotu zvýšíme na 200 stupňů Celsia.

5

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme vyškrábaná semínka z dalších vanilkových lusků a zahříváme asi minutu. Pak přimícháme rýži, cukr, pomerančovou kůru, víno a mícháme, dokud se víno neodpaří. Poté po troškách přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. Nakonec přimícháme vypeckované višně. Rýžovou kaši necháme trochu zchladnout, pak do ní přimícháme rozšlehaná vejce a nalijeme na předpečený korpus. Vložíme znova do trouby a pečeme 20 minut.

6

Po vyjmutí necháme koláč zchladnout, poté ho vyjmeme z formy, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept