Zeleninový salát s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s jarní cibulkou
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42076 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
100 g | Cibulka jarní |
200 g | Okurka salátová |
20 g | Petržel kudrnka |
100 g | Ředkvička |
150 g | Salát hlávkový |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 99,1mg |
Draslík | 334,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibulka jarní, Okurka salátová, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky, salátovou okurku a vařené brambory na plátky, ředkvičky na kolečka, jarní cibulku i s natí nadrobno, salát natrháme na menší kousky, petrželku posekáme. |
2 | Pokrájenou zeleninu nasypeme do mísy, osolíme, promícháme, zalijeme zakysanou smetanou, posypeme vařenými vajíčky a posekanou petrželkou. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |