Jednoduchý recept

Banány v rumu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42080

Ingredience

4 ks Banány
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Rum
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 235kJ
15% Sacharidy 56 g
34% Tuky 26 g
0% Sodík 3 mg
6% Bílkoviny 4 g

Banány v rumu postup přípravy receptu:

1

Oloupané banány podélně rozpůlíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy tak, aby se částečně překrývaly. Posypeme je cukrem, zakapeme citronovou šťávou a trochou vody. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.

2

Potom přilijeme větší část rumu a pečeme ještě 5 minut.

3

Upečené banány upravíme na talíře a ozdobíme ušlehanou smetanou, do které jsme opatrně vmíchali zbylý rum.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept