Banány v rumu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banány v rumu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42080 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 ks | Banány |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Rum |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 720,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Cukr krupice, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banány v rumu postup přípravy receptu:
1 | Oloupané banány podélně rozpůlíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy tak, aby se částečně překrývaly. Posypeme je cukrem, zakapeme citronovou šťávou a trochou vody. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
2 | Potom přilijeme větší část rumu a pečeme ještě 5 minut. |
3 | Upečené banány upravíme na talíře a ozdobíme ušlehanou smetanou, do které jsme opatrně vmíchali zbylý rum. |