Jednoduchý recept

Kořeněné špalíčky z vepřového bůčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42083

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Jalovec
2 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřový bok
500 ml Voda pitná
500 g Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 987kJ
3% Sacharidy 12 g
92% Tuky 69 g
12% Sodík 245 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kořeněné špalíčky z vepřového bůčku postup přípravy receptu:

1

Omytý a osušený vepřový bok bez kostí nakrájíme na špalíčky, osolíme a posypeme kmínem. Maso zprudka opečeme na pánvi na troše oleje po všech stranách.

2

Zelí scedíme a rozložíme na dno pekáčku. Poklademe špalíčky bůčku, které posypeme rozdrceným jalovcem. Přelijeme výpekem z pánve, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení maso občas obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Zelí mírně přisladíme.

3

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept