Kořeněné špalíčky z vepřového bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné špalíčky z vepřového bůčku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Jalovec |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
500 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 293,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné špalíčky z vepřového bůčku postup přípravy receptu:
1 | Omytý a osušený vepřový bok bez kostí nakrájíme na špalíčky, osolíme a posypeme kmínem. Maso zprudka opečeme na pánvi na troše oleje po všech stranách. |
2 | Zelí scedíme a rozložíme na dno pekáčku. Poklademe špalíčky bůčku, které posypeme rozdrceným jalovcem. Přelijeme výpekem z pánve, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení maso občas obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Zelí mírně přisladíme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory. |