Recept

Kořeněné datle a medový vaječný krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4209

Ingredience

4 ks Datle
1 kávová lžička Kardamom
2 polévková lžíce Med včelí
1 špetka Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

158% Kalorie 3,117 kcal
Kilojoule 13 042kJ
211% Sacharidy 761 g
42% Tuky 31 g
3% Sodík 62 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kořeněné datle a medový vaječný krém postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 160C.

2

Kardamom smícháme se smetanou, zahřejeme a necháme 15min odpočívat. Mezitím vymažeme máslem čtyři zapékací misky. Datle rozkrojíme, odstraníme jadérka, rozsekáme a rozdělíme do misek. Postavíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou.

3

Med se žloutky a vejci ušleháme metličkou a promícháme opatrně s teplou smetanou. Směs rozdělíme do misek, posypeme skořicí a zapékáme 20-30min, až si vaječný krém sedne.

4

Dezert podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept