Recept

Rakouský koláč s višněmi

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42091

Ingredience

60 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr vanilka
20 g Droždí
125 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kg Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 721kJ
14% Sacharidy 49 g
8% Tuky 6 g
5% Sodík 95 mg
13% Bílkoviny 8 g

Rakouský koláč s višněmi postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.

2

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme 10 minut odpočívat. Pak přidáme zbytek cukru, rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo vykynout.

3

Těsto vyndáme na vál a vyválíme z něj kruh. Těsto propícháme vidličkou, posypeme strouhankou a vypeckovanými višněmi. Navrch nasypeme vanilkový cukr a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept