Patizonový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patizonový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42093 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
20 g | Feferony sterilované |
30 ml | Ocet vinný |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
500 g | Patison |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 457,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Feferony sterilované, Ocet vinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Patison mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Patizonový salát postup přípravy receptu:
1 | Papriky zbavíme jádřinců, patizony omyjeme a očistíme, papriky, patizony a feferonku nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, rajčata na kostičky. Zeleninu vsypeme do mísy, ocet smícháme s vodou, přidáme cukr, sůl, rozmícháme a salát v míse zalijeme. |
2 | Salát před podáváním necháme vychladit v lednici. |