Hastrmanka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hastrmanka s vejci
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42096 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
180 g | Kopřiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
2 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 282,3mg |
Draslík | 238,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopřiva, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hastrmanka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 8-10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Kopřivy omyjeme, lístky otrháme, dáme do síta a přelijeme je asi 5 dl vařící vody. Pak je dáme do misky, přidáme 2 dl mléka a kopřivy rozmixujeme. |
3 | V hrnci svaříme 8 dl mléka, přidáme mléko s rozmixovanými kopřivami, polévku zjemníme máslem a ochutíme česnekem, bílým pepřem a solí. |
4 | Na talíře dáme rozkrájená vajíčka, přelijeme je "hastrmankou" a podáváme. |