Recept

Ovesný koláč s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 63 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 38 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42097
Kategorie: Koláče

Ingredience

50 g Mandle
50 g Mouka špaldová
30 ml Olej olivový
30 ml Olej sezamový
30 ml Olej slunečnicový
50 g Ořechy vlašské
100 ml Sirup Golden
1 špetka Sůl
200 g Vločky ovesné
200 ml Voda pitná
Hrušková náplň
600 g Hrušky
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
Pudink
500 ml Mléko polotučné
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
5 polévková lžíce Sirup Golden

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 372kJ
10% Sacharidy 37 g
25% Tuky 19 g
4% Sodík 83 mg
10% Bílkoviny 6 g

Ovesný koláč s hruškami postup přípravy receptu:

1

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. Koláčovou formu vymažeme máslem.

2

Na pánvi opražíme vlašské ořechy, pak je vložíme do mixéru a společně s ovesnými vločkami, špetkou soli a moukou je rozmixujeme. V misce smícháme golden sirup se slunečnicovým, sezamovým a olivovým olejem. Přimícháme k ovesno-oříškové směsi a vypracujeme pevné těsto. Podle potřeby přidáme vodu.

3

Hotovým těstem vyložíme koláčovou formu a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut. Pak koláč vyjmeme a necháme vychladnout.

4

Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky hrušek, 2 lžíce medu a chvilku podusíme. Pak hruškovou směs rovnoměrně rozprostřeme na upečený korpus.

5

V hrnci přivedeme k varu mléko, golden sirup a vanilkový pudink. Za stálého míchání uvaříme pudink a přelijeme jí hrušky. Necháme zchladnout a posypeme mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept