Ovesný koláč s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 63 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesný koláč s hruškami
Celkový čas: | 63 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 38 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42097 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Mandle |
50 g | Mouka špaldová |
30 ml | Olej olivový |
30 ml | Olej sezamový |
30 ml | Olej slunečnicový |
50 g | Ořechy vlašské |
100 ml | Sirup Golden |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vločky ovesné |
200 ml | Voda pitná |
Hrušková náplň | |
---|---|
600 g | Hrušky |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
Pudink | |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
5 polévková lžíce | Sirup Golden |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 117,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná, Hrušky, Med včelí, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka špaldová, Olej olivový, Sirup Golden, Vločky ovesné, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesný koláč s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. Koláčovou formu vymažeme máslem. |
2 | Na pánvi opražíme vlašské ořechy, pak je vložíme do mixéru a společně s ovesnými vločkami, špetkou soli a moukou je rozmixujeme. V misce smícháme golden sirup se slunečnicovým, sezamovým a olivovým olejem. Přimícháme k ovesno-oříškové směsi a vypracujeme pevné těsto. Podle potřeby přidáme vodu. |
3 | Hotovým těstem vyložíme koláčovou formu a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut. Pak koláč vyjmeme a necháme vychladnout. |
4 | Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky hrušek, 2 lžíce medu a chvilku podusíme. Pak hruškovou směs rovnoměrně rozprostřeme na upečený korpus. |
5 | V hrnci přivedeme k varu mléko, golden sirup a vanilkový pudink. Za stálého míchání uvaříme pudink a přelijeme jí hrušky. Necháme zchladnout a posypeme mandlemi. |