Recept

Hrušková bezlepková buchta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42098

Ingredience

100 g Brusinky sušené
300 g Hrušky
4 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Lněné semínko
100 g Mouka kukuřičná
100 g Mouka pohanková
100 g Mouka rýžová
500 ml Mošt jablečný
100 ml Olej sezamový
100 ml Sirup javorový
2 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 098kJ
11% Sacharidy 41 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 22 mg
5% Bílkoviny 3 g

Hrušková bezlepková buchta postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.

2

Do kastrolu vložíme lněné semínko, přilijeme jablečný mošt, přidáme špetku soli, skořici a 5 minut povaříme. Pak směs nalijeme do mísy a necháme zchladnout.

3

V druhé míse smícháme mouku pohankovou, kukuřičnou, rýžovou, kypřící prášek, sušené brusinky. Hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.

4

Do moštové směsi nalijeme javorový sirup, sezamový olej, promícháme a nalijeme k moučné směsi. Promícháme tak, aby vzniklo hladké těsto. Hotové těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut, po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept