Hrušková bezlepková buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušková bezlepková buchta
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42098 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
100 g | Brusinky sušené |
300 g | Hrušky |
4 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Lněné semínko |
500 ml | Mošt jablečný |
100 g | Mouka kukuřičná |
100 g | Mouka pohanková |
100 g | Mouka rýžová |
100 ml | Olej sezamový |
100 ml | Sirup javorový |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 160,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 17,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Hrušky, Kypřicí prášek do pečiva, Olej sezamový, Sirup javorový, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Mošt jablečný, Mouka kukuřičná, Mouka pohanková, Mouka rýžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušková bezlepková buchta postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem. |
2 | Do kastrolu vložíme lněné semínko, přilijeme jablečný mošt, přidáme špetku soli, skořici a 5 minut povaříme. Pak směs nalijeme do mísy a necháme zchladnout. |
3 | V druhé míse smícháme mouku pohankovou, kukuřičnou, rýžovou, kypřící prášek, sušené brusinky. Hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. |
4 | Do moštové směsi nalijeme javorový sirup, sezamový olej, promícháme a nalijeme k moučné směsi. Promícháme tak, aby vzniklo hladké těsto. Hotové těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut, po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme. |