Velikonoční sýrová polévka s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční sýrová polévka s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42099 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Bujón zlatý zeleninový |
0,5 polévková lžíce | Kerblík |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
3 ks | Rohlíky bílé |
200 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 118,0mg |
Draslík | 116,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Pažitka, Řeřicha, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý zeleninový, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční sýrová polévka s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Petrželku, řeřichu, kerblík a pažitku omyjeme. Všechny bylinky pokrájíme nadrobno, petrželku odložíme zvlášť do misky. Tvrdý sýr nastrouháme do misky. Rohlíky pokrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Ke konci přimícháme petrželku a jen pár sekund smažíme společně. Osmažené pečivo odložíme do mísy. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujónu. Pustíme do něj vajíčko, rozmícháme, přidáme sýr, znovu promícháme a odstavíme z plotny. |
3 | Polévku nalijeme do talířů a každou porci posypeme směsí bylinek. Na stůl dáme mísu s osmaženými kostičkami rohlíků, každý si je nabere do polévky podle chuti. |