Jednoduchý recept

Vepřové plněné závitky dušené na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 421

Ingredience

50 g Citrony
30 g Cukr krupice
3 g Divoké koření celé
300 ml Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
75 g Okurky nakládané
150 g Salám jemný
75 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
150 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta
700 ml Voda pitná
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 105kJ
5% Sacharidy 16 g
51% Tuky 38 g
68% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Vepřové plněné závitky dušené na smetaně postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky, které tence rozklepeme a mírně osolíme.

2

Do středu plátků naskládáme hranolky salámu a slaniny, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, proužek okurek, maso s náplní zavineme a závitky upevníme nití nebo párátkem.

3

Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a na polovině tuku osmažíme. Přidáme koření, omytý, na plátky nakrájený citron a zastříkneme vodou.

4

Do základu naskládáme závitky, mírně osolíme a za občasného přelévání šťávou dusíme téměř doměkka.

5

Závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z druhé části tuku a prosáté mouky, zalijeme vodou s mlékem, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

6

Ke konci varu omáčku přisolíme, přidáme cukr a ocet a přilijeme smetanu.

7

Nakonec omáčku procedíme na závitky a krátce vše podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept