Vepřové plněné závitky dušené na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plněné závitky dušené na smetaně
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 421 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Citrony |
30 g | Cukr krupice |
3 g | Divoké koření celé |
300 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
75 g | Okurky nakládané |
150 g | Salám jemný |
75 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Sůl |
150 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová kýta |
700 ml | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 166,2mg |
Draslík | 322,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 119,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Okurky nakládané, Salám jemný, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plněné závitky dušené na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky, které tence rozklepeme a mírně osolíme. |
2 | Do středu plátků naskládáme hranolky salámu a slaniny, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, proužek okurek, maso s náplní zavineme a závitky upevníme nití nebo párátkem. |
3 | Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a na polovině tuku osmažíme. Přidáme koření, omytý, na plátky nakrájený citron a zastříkneme vodou. |
4 | Do základu naskládáme závitky, mírně osolíme a za občasného přelévání šťávou dusíme téměř doměkka. |
5 | Závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z druhé části tuku a prosáté mouky, zalijeme vodou s mlékem, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
6 | Ke konci varu omáčku přisolíme, přidáme cukr a ocet a přilijeme smetanu. |
7 | Nakonec omáčku procedíme na závitky a krátce vše podusíme. |