Ovesný koláč s datlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesný koláč s datlemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42107 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Cukr třtinový |
1 ks | Cukr vanilka |
350 g | Datle |
250 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
350 g | Oves loupaný |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 355,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Datle, Oves loupaný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesný koláč s datlemi postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem. Datle vypeckujeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do kastrůlku, zalijeme 125 ml vody a na mírném ohni povaříme, dokud nejsou měkké. |
2 | V míse smícháme mouku, přidáme špetku soli, máslo, cukr, vanilkový cukr, mouku, oves, promícháme a utvoříme hladké těsto. Polovinu těsta nalijeme do dortové formy, přitlačíme a vytvoříme vyvýšený okraj. Na těsto naklademe datlovou hmotu a překryjeme zbytkem těsta. Vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut. |
3 | Po upečení necháme koláč zchladnout, vyjmeme ho z formy, nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Místo datlí můžeme použít sušené švestky.