Recept

Krkonošská libečková polévka s kopřivami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42108

Ingredience

200 g Chléb konzumní
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Kopřiva
2 polévková lžíce Libeček
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
13% Sacharidy 47 g
14% Tuky 10 g
61% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Krkonošská libečková polévka s kopřivami postup přípravy receptu:

1

Tvrdší chleba pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpálíme sádlo s máslem a chleba osmažíme dozlatova. Česnek oloupeme a prolisujeme ho. Libeček s mladou kopřivou omyjeme, otrháme z bylinek lístky a pokrájíme nadrobno.

2

Přivedeme k varu zeleninový vývar s kmínem a po minutě vaření ho odstavíme. Přimícháme do něj česnek, libeček, máslo, sůl podle chuti a kopřivy.

3

Promícháme a hned podáváme s osmaženými kostičkami chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept