Krkonošská libečková polévka s kopřivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošská libečková polévka s kopřivami
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42108 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb konzumní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Kopřiva |
2 polévková lžíce | Libeček |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 396,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 83,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Kopřiva, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Libeček, Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošská libečková polévka s kopřivami postup přípravy receptu:
1 | Tvrdší chleba pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpálíme sádlo s máslem a chleba osmažíme dozlatova. Česnek oloupeme a prolisujeme ho. Libeček s mladou kopřivou omyjeme, otrháme z bylinek lístky a pokrájíme nadrobno. |
2 | Přivedeme k varu zeleninový vývar s kmínem a po minutě vaření ho odstavíme. Přimícháme do něj česnek, libeček, máslo, sůl podle chuti a kopřivy. |
3 | Promícháme a hned podáváme s osmaženými kostičkami chleba. |