Recept

Bramborovo-smetanová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42118

Ingredience

1 kg Brambory
1,5 kávová lžička Kmín celý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 846kJ
10% Sacharidy 35 g
37% Tuky 28 g
21% Sodík 419 mg
28% Bílkoviny 16 g

Bramborovo-smetanová polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce s 1.2 litrem vody, přidáme sůl,(1.5 lžičky), kmín a brambory uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut.

2

V rendlíku s 5dl vody si uvaříme vejce natvrdo. Vaříme je 8-10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odložíme do misky. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a nakrájíme ji nadrobno.

3

Z uvařených brambor odlijeme 4-6 dl vývaru a zachytíme ho. Do zbývajících brambor přilijeme smetanu a směs rozmixujeme na řídký krém. Podle potřeby přimícháme 1-2 dl vývaru z brambor, aby jsme polévku zředili a necháme ji přejít varem.

4

Přimícháme petrželku a případně dosolíme podle chuti. Na talíře rozdělíme pokrájená vejce, zalijeme polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept