Lívance z bulguru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z bulguru
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4212 |
Kategorie: | Bulgur |
Ingredience
250 ml | Bulgur |
100 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
240 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 264,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 97,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance z bulguru postup přípravy receptu:
1 | Nejprve smícháme mouku s mlékem a vejci na hladké těstíčko. |
2 | Přidáme bulgur a cukr a dobře promícháme. Těsto by mělo mít hustou konzistenci. |
3 | V pánvi rozpálíme máslo, poté snížíme teplotu, vložíme vždy lžíci těsta a uhladíme. Smažíme po obou stranách do zlatohněda. |
Poznámka
Lívance ihned podáváme s javorovým sirupem nebo medem a čerstvým ovocem.