Jáhlová kaše s perníkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlová kaše s perníkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42121 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
5 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Jáhly - loupané proso |
50 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko plnotučné |
150 g | Perník |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 146,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jáhly - loupané proso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlová kaše s perníkem postup přípravy receptu:
1 | Jáhly vsypeme na síto a několikrát je prolijeme vroucí vodou. Potom propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | V horkém mléce rozpustíme sůl, cukr a máslo. Přidáme jáhly a zvolna uvaříme kaši. Necháme ji ještě 10 minut dojít pod pokličkou. |
3 | Kaši rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným perníkem. |